eng ru ua

Menu
+38 044 361 80 85

21.08.2019

Імміграція в США для бізнесменів: вимоги, візи, можливості

Бізнес-імміграція в США – шлях розвитку і масштабування бізнесу з отриманням посвідки на проживання в економічно стабільній країні. Сьогодні ця можливість відкрита, як для початківців, так і для досвідчених підприємців. У кожному випадку є певні нюанси, пов'язані з різними категоріями віз. З професійною допомогою фахівців SAFIR Law&Finance іммігрувати в Америку по візовим програмам для бізнесу можна швидко і просто. Треба лише визначити найкращий варіант з можливих.

Імміграція в США для бізнесменів: вимоги, візи, можливості (Ukrainian)

Бізнес-імміграція в США у наш час є вигідним рішенням для українських бізнесменів. У цій країні можна легко відкрити свою справу з нуля, вивести вже працююче підприємство на світовий ринок і вдало вкласти гроші в новий проект. При цьому міграція шляхом реєстрації бізнесу – одна з найбільш перспективних. Проте, відкриття компанії в Америці не завжди гарантує отримання посвідки на проживання. Тому, слід враховувати усі особливості конкретних категорій віз і мати чітке розуміння плану дій.

Сьогодні серед підприємців України популярністю користуються чотири категорії віз для бізнес-імміграції в США: EB-5, E-2, L-1 і EB-1С. Дізнатися умови і особливості кожної з них Ви зможете прямо зараз.

Віза EB-5: програма для великих інвесторів

EB-5 була запущена в 1990 році з метою притягнути в США зарубіжні інвестиції і створити нові робочі місця. Ця візова програма розрахована на великих інвесторів. Вона ідеально підходить підприємцям, які готові довгостроково вкладати у бізнес досить великі суми. Головна умова отримання візи EB-5 полягає в інвестуванні від 500 тис. до 1 млн. доларів в американське підприємство. Мінімальна сума інвестицій залежить від штату. При цьому, реалізувати цю вимогу можна декількома способами:

  • через відкриття власної компанії з кількістю робочих місць для американців не менше 10;
  • через внесення інвестицій за допомогою спеціальних організацій або Регіональних центрів;
  • через розширення діючого бізнесу на мінімум 140%;
  • надавши допомогу компанії, що знаходиться в кризі.

Слід зазначити, що в усіх перерахованих випадках не допускаються інвестиції, які мають на увазі повернення коштів. Наприклад, Ви не братимете участь у візовій програмі, якщо запропонуєте кредит замість реального фінансового вкладу. Крім того, кошти повинні йти безпосередньо з особового рахунку інвестора. Тобто, отримання EB-5 має на увазі фінансовий ризик. Як би то не було, за цією програмою щорічно виділяється до 10 тис віз при дуже низькому конкурсі.

Серед ключових переваг бізнес-імміграції в США по EB-5 можна виділити:

  • просте отримання Грін-карти для підприємця і членів його сім'ї (чоловіка / дружини та дітей віком до 21 років);
  • отримання статусу резидента через два роки і громадянства США ще через три роки;
  • можливість вибрати будь-яку бізнес-сферу і будь-який регіон;
  • немає вимог до досвіду роботи, віку, освіти і знання мови;
  • після закінчення терміну інвестування – близько 5-6 років – підприємець має право вивести свої гроші з бізнесу.

Однак, є і деякі мінуси. У них можна включити досить велику для українця суму інвестицій, ризик втрати грошей у разі невдалого вкладу і довгий термін обробки заявки на отримання візи.

Віза Е-2: пропозиція для малого бізнесу

У разі, коли є лише відносно невелика сума для відкриття і підтримки бізнесу в США, варто розглянути бізнес-імміграцію по візі Е-2. Відразу відзначимо, що ця програма не дає право на отримання посвідки на проживання. Проте, у цій візи немає обмежень щодо її продовження. Це означає можливість перебувати в Америці рівно стільки, скільки буде потрібно для ведення підприємницької діяльності, маючи можливість, перебуваючи вже в США, найняти адвоката і поміняти свій статус для подальшої легалізації постійного перебування, як це роблять багато підприємців.

Візу Е-2 можуть отримати тільки громадяни певних країн, з якими у Сполучених Штатах є відповідні угоди. Україна входить в цей перелік. Мінімальної суми інвестицій, як в ЕВ-5, немає. Але є суворі умови, що стосуються самого бізнесу:

  • керівництво фірмою ведеться бізнесменом-інвестором;
  • компанія повинна приносити реальний дохід, що забезпечує повноцінне проживання вкладника на території США;
  • фінансові вклади можуть надходити з легітимних джерел;
  • прямі інвестиції мають забезпечувати повноцінне проведення господарської діяльності організації.

Незважаючи на відсутність можливості отримати Грін-карту, програма Е-2 має досить вагомі переваги. Серед них слід виділити:

  • низькі витрати для заснування і реєстрації бізнесу в США;
  • немає вимог з надання робочих місць (але не можна наймати членів сім'ї);
  • крім самого бізнесмена, на території Штатів можуть перебувати його дружина/чоловік і неповнолітні діти;
  • оформлення візи займає всього близько місяця, якщо все запитувані документи готові.

З мінусів варто відзначити необхідність відведення бізнесу досить великої кількості часу для його успішного функціонування, а також регулярне продовження візового статусу для перебування в країні.

Віза L-1: можливість ведення бізнесу в США

Кращим варіантом для тих, хто ще не визначився з бажанням іммігрувати в Сполучені Штати буде L-1. У більшості випадків, ця програма підійде для директорів і керівників компаній. Вона дозволяє управляти бізнесом і жити на території США. Крім того, віза надає право на проживання як самому заявникові, так і його дружині/чоловікові з дітьми віком до 21 року.

Подати заявку на візу L-1 можна на підставі:

  • відкриття дочірньої компанії або філії в США;
  • підтвердження реальної підприємницької діяльності на території Штатів;
  • офіційного найму мінімум 3 співробітників протягом першого року роботи;
  • наявності досвіду роботи на нинішньому або аналогічному посту більше 1 року;
  • підтвердження обороту грошових коштів між рахунками головного офісу компанії і філії.

Окрім безцінного досвіду управління компанією за кордоном і можливості проживання в Америці, можна виділити наступні переваги бізнес-імміграції в США по L-1:

  • швидкий розгляд заявки – всього 15 днів;
  • безперешкодний перетин кордону США;
  • просте продовження візи;
  • можливість переходу на ЕВ-1С або ЕВ-5 для отримання в майбутньому Грін-карти.

Мінусів у цій програмі практично немає. Єдині умовні недоліки – вимога досвіду не менше 1 року у заявника в компанії-нерезидента, філія якої відкривається, і регулярне підтвердження ефективності роботи американської філії.

Віза ЕВ-1С: бізнес-імміграція успішних підприємців

Візова категорія ЕВ-1С – більш просунута версія L-1. Її також видають керівникам і ТОП-менеджерам підприємств, які відкривають підрозділи в Штатах. Однак, в даному випадку, необхідно, щоб компанія була відома, володіла великим оборотом, мала високий дохід і представляла на ринок унікальний товар або послуги. Ще одна умова ЕВ-1С полягає в не менше 50% активів філії у материнської компанії-нерезидента.

Бізнес-імміграція в США – відповідальний крок і для того, хто запускає стартап, і для власника вже успішного підприємства. Тому, завжди потрібний юридичний супровід від фахівця, що має досвід у відкритті бізнесу за кордоном. Таку підтримку Ви можете отримати в SAFIR Law&Finance. Телефонуйте – і дізнайтеся кращий варіант бізнес-імміграції в США для свого випадку.

ASK A QUESTION EXPERT

More

08.10.2019

Штат Делавер для стартапів (Ukrainian)

07.10.2019

Що думає податкова про маркетплейси? Правові аспекти роботи з майданчиками (Ukrainian)

25.09.2019

Оптимізація податків в Україні: схеми, ризики, підводні камені (Ukrainian)

© 2019 Safir Law&Finance. All rights reserved.

Top Services

Оставьте свои данные и мы свяжемся с Вами в ближайшее время!